perjantai 17. kesäkuuta 2011

Muurikivien asennus jatkuu

Lomaviikko jatkui edelleen muurikivien kanssa nysvätessä. Aloitin torstai-aamuna latomaan takapihan koukeromallista istutuslaatikkoa. Siihen tulee myös pari mutkaa viisteineen. Kova mittaaminen oli taas edessä, että sattuu koko kierroksen jälkeen taas kivet lopussa kohdakkain. Kelit suosivat taas ja aurinkorasvaa kului runsaasti. Koko aamupäivä kului pelkkien pohjakivien latomisessa.


Minna sillä aikaa latoi reunakiviä muurin ympärille. Laitellaan nuo reunakivet kiertämään kaikkia muureja. Nurmikko alkaa sitten tuosta kivestä eteenpäin. Helpottaa ja nopeuttaa mukavasti ruohon leikkuuta. Ruohonleikkurin rengas voi kulkea tuota kiveä pitkin, niin ei tarvitse siimaleikkurilla muurien reunoja ajella. Loistava idea.



Takapihan lonkero valmistui illansuussa. Kova oli duuni sen kanssa. Viisteiden kanssa kannatta olla tarkkana. Niitä on hankala mitata oikein. Jos niissä tulee heittoa, niin homma alkaa menemään pieleen. Kivet kävivät meillä vähiin, joten päätettiin laskea osittain noiden muurien korkoa yhdellä kivellä. Antaa hieman elävyyttä niihin. Muurikivien määrän laskeminen on melko hankala homma, varsinkin kun laarien koko muuttui koko ajan. Muutama kansikivi piti vielä hakea rautakaupasta.

Tallin päätyyn kyhäsin perjantaina vielä yhden hiukan yli kolmemetrisen laarin. Se suojaa rakennusten väliin tulevaa istuskelu ja grillauspaikkaa. Ensi viikolla olisi tarkoitus latoa tuo väli täyteen pihakiveä. Myös takapihan terassin edustalle tulee samaa kiveä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.