torstai 17. joulukuuta 2009

Maaperätutkimus tehty

Viime viikonloppuna kävi geologi Veijo Rautiainen tekemässä meidän ja Leppäsen tonteille maaperätutkimuksen. Paaluhommiksi siis menee molemmilla. Kallio löytyy lähimmillään 12 metrin syvyydestä ja syvimmillään 19 metristä. Lisäksi maaperätutkija suositteli koko perustuksen salaojittamista myös talon alta. Paalutus saattaa nostaa paineellista pohjavettä ylös paalujen rei'istä ja se pitää saada talon alta pois. Onneksi salaojaputki on halpaa.

Hyvä uutinen oli se, että noita autokatoksia ja varastoja ei tarvitse paalutella. Reunavahvistetulla laatalla ne kyllä pysyy sorapetien päällä kuosissaan.

Design-talon heppu soitteli ja kertoi, että meidän tekemät muutokset taloon ovat kaikki ok. Nyt odotellaan vaan vesilaitoksen selvitystä vesi- ja viemäriliittymispisteistä. Ne on viivästyneet, kun kuulemma meidän tontin kohdalla ei mene sadevesiviemäriä. Kunta joutuu sen keväällä kaivamaan, ja nyt sen päätöksen tekeminen siis kestää. Byrokratia jauhaa. Joka tapauksessa ne vesilaitoksen kuvat tarvitaan, jotta talofirma saa ne rakennuslupaa varten tarvittavat kuvat piirrettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.