maanantai 28. kesäkuuta 2010

Talon maalaus ja autotallin runko

Juhannuksena otettiin urakaksi talon maalaus. Santakadun väki jäi klaukkalaan talkooväeksi. Minna maalaa tässä pääoven vierustaa. Aaton sateen aikana Jarmon kanssa tehtiin sisähommia. Äänieristettiin olohuoneen ja kodinhoitohuoneen välinen seinä ja teipattiin kaikki ulkoseinien nurkat Tescon teipillä.Ei muuten taatusti nurkista vedä.
Tallin pohjalle oli jäänyt sateen jäljiltä vettä. Siinäpä oli plikkojen hyvä vilvoitella.Nepa maalaushommissa.
Jarmo maalaa talon päätyä. Styroksit oli monessa paikassa hyvät alustat maalaukselle.Viimeiset vedot maalia vedettiin sunnuntaina kuuden jälkeen. Kova homma oli, mutta lopputulos on hieno. Kiitos talkooväelle.Maanantaina "hyvin levätyn" viikonlopun jälkeen aloitettiin autotallin kasaaminen. Timpuri Make tuli tontille aamulla seitsemältä ja alaohjauspuiden asennuksen jälkeen ruvettiin nostelemaan tolppia pystyyn. Tässä nousee eka seinä. Lahdesta tuli timpuritiimiin lisävahvistukseksi Kemppe.
Tallin ensimmäinen seinä on valmis. Aurinko alkoi nyt paistaa jo toden teolla ja hiki alkoi virrata vuolaasti.Make pohtii runkotolppien paikkoja. Viimeinen seinä menossa.
Neljän maissa oli koko runko jo pystyssä. Hellettä oli jo 26 astetta varjossa. Vettä kului joka miehellä monta litraa. Illalla tuli tontille kattoristikot. Niitä pitäisi alkaa nostelemaan rungon päälle tiistaina.

2 kommenttia:

  1. Hei,
    teillä on kaunis talon väri, siis tuo harmaa. Mikä sävynumero se on?

    VastaaPoista
  2. Maali on Tikkurilan Teho öljymaali, ja väri on TVT 568X. Valkoiset osat on samaa maalia valkoisena suoraan purkista, eli ei mitään savyä. Sokkelin väri on omaa sekoitetta.

    VastaaPoista

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.