sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Lupakuvia ja muuta

Autotalli/varaston lupakuvien oikovedokset saapuivat sähköpostilla. Kuvista puuttui vielä ovi varaston ja tallin välistä, muuten olivat ihan hyvät. Aika tarkkaan ovat piirtäneet sen minun powerpoint-nauruversion näköiseksi. Lopulta päätin kuitenkin muuttaa siis autokatoksen talliksi. Kustannusero niiden välillä on lopulta niin pieni, että se oli järkevää. Kahden auton talli on aika monikäyttöinen tila. Sinne voi sadepäivän ratoksi laittaa vaikka pingis-turnauksen pystyyn tai rakennella jotain isompaa.

Talon lupakuvatkin saapuivat muutama päivä sitten. Niihin oli korjailtu meidän viime hetken muutokset. Nyt pitäisi kierrellä naapurit läpi pyytämässä nimmarit lupia varten. Muutenkin tarvii tsekata kaikki sadat liput ja laput mitä rakennuslupaa varten tarvitaan. Aika kova on byrokratia mitä talon rakentamiseen tulee. Onneksi tutuilta ja Haaviston Anssilta saa apua ja neuvoja.
Sovittiin talomyyjän ja tehtaan edustajan kanssa, että meidän taloon tehdään rakennuksen vaipan tiiviyden mittaus. Puronlahden Janne ja Reditalot toimittaa meidän taloon erikoisteipit ikkunoiden ja ovien tiivistämiseksi. Tämä on uutta Design-taloille ja siksi heitä myös kiinnostaa teippausten vaikutukset vaipan tiiviyteen. Saapas nähdä kuinka alas ilmanvuotoluku saadaan. Alhainen vuotoluku ja sitä kautta pienet lämpövuodot vaikuttavat erittäin paljon rakennuksen energiatehokkuuteen ja sitä kautta vuotuisiin lämmityskustannuksiin. Mittaus tehdään ennen sisäpuolisia levytyksiä, joten mahdollisten höyrynsulun vuotojen korjaaminen vielä onnistuu ja lopputulos on tiivis ja hyvä.


ps.
Google-auto oli muuten käynyt kuvaamassa meidän tonttia pahnatiellä. Täältä voit katsella tyhjää peltoa...

1 kommentti:

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.