torstai 23. kesäkuuta 2011

Pihakivien asennus

Tiistaina aloitin talon ja tallin välisen oleskelupihan kivetyksen tekemisen. Kärräsin murskeen päälle kottikärryllä kivituhkaa. Lätkäilin ja tasoittelin sitä puolen päivää oikeiden kaatojen ja koron saamiseksi. Hiukan aiheutti harmaita hiuksia kaadot, koska talo ja talli ovat niin lähekkäin. Pitkän laudan ja passin kanssa homma lopulta onnistui.Iltapäivällä sitten tuumaiset vesiputket ohjureina aloitin lopullisen asennushiekan tasoittelun. Nuo on siinä hommassa loistavat apurit. Työn edetessä niitä voi liu'uttaa taaksepäin. Pohjan pitää olla vaan melkolailla halutussa korossa.

Minna liittyi talkooväkeen iltapäivällä ja alkoi laittelemaan kiviä paikoilleen.Kivien asentaminen on helppoa hommaa, kun asennushiekka on suorassa. Kivet vain tiputellaan paikoilleen. Kova kantaminenhan niissä on. Onneksi oltiin ajeltu kuormaajan kanssa ne asennuspaikan viereen. Asennusputkien jättämät urat täytellään varovasti hiekalla.
Tiistaipäivän aikaansaannos. Linjalankaa kannattaa käyttää, vaikka seinä on lähellä. Päätettiin laittaa tallin seinusta viimeinen kivi pystyyn, niin se peittää mukavasti patolevyn reunan. Kuistin edustalla jatketaan keskiviikkona.

Keskiviikkoaamuna kävi Design-talon reklamaatiomies fiksaamassa pari paikkaa, joista olin ilmoittanut sinne. Terassin ja olohuoneen välisen oven karmi oli vinksallaan ja ovi oli sen tähden tosi tiukka. Myös yhden sisäoven karmi oli vinossa. Heppuli korjaili ne kuntoon. Nyt ovet toimivat hienosti.

Aamupäivällä saatiin etupihan kivetys valmiiksi. Siisti tuli ja kaadotkin menee niin kuin oli tarkoitus.Alettiin miettiä autotallin salaojan tarkistuskaivon ympäryksen kivetystä, kun keksittiin piilottaa se kivien alle. Kaivettiin se esiin, lyhennettiin sopivasti ja sitten hiekkaa ja kiveä päälle. Jos sitä joskus tarvitsee availla, niin sieltähän se sitten löytyy.

Minna alkoi lätkyttelemään kiviä tasaiseksi ja levittelemään tiivistyshiekkaa rakoihin. Lätkä on juuri tätä tarkoitusta varten tehty. Siinä on pohjassa sentin kerros muovia, ettei se naarmuta kiviä. Loistopeli. Konevuokraamosta niitä saa.

Itse aloitin takapihan kivetyksen työstämisen. Olin aiemmin jo kivituhkan kanssa hieronut sen suurinpiirtein kohdilleen. Nyt riitti vain asennushiekan levittely putkien ja laudan avulla.


Rouvan kanssa ladottiin kivet paikoilleen. Tässä kuvassa puttuu vielä tiivistyshiekka ja lätkäys.Lopputulos on aika hyvä ja siisti. Näin nörtin tekemäksi..
Etupihaa lätkäilin vielä keskiviikkoiltana ja levittelin rakoihin lisää tiivistyshiekkaa. Lätkällä kun päällä ajelee, niin hiekka valuu raoissa alemmas ja sitä tarvitsee harjata päälle koko ajan lisää. Pintaa kannattaa myös kastella välillä. Se vie pientä hiekanjyvää mukanaan koloihin. Valkoinen reunakivi vielä pitää latoa nurmikon rajalle. Salaojakaivo hävisi mukavasti kivien alle piiloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.