keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Muurikivien asennus

Viikonlopuksi saatiin taas pikkukone ja täry vuokralle ja tarkoitus oli siirrellä sillä kivikasat lähemmäs oikeita asennuspaikkoja ja levitellä asennushiekkaa. Istutusaltaiden kokoa pitää vielä hieman muutella ja sitä varten tilasin lavallisen mursketta pihalle. Lauantaina aloitettiin heti aamusta kivien siirto.

Koneeseen saatiin haarukkapiikit joilla lavat oli hyvä kuljetella. Tuollaisen kivikasan siirtely kottikärryillä olisi ollut liian hidasta ja työlästä. Jussi toimi konekuskina ja me Minnan kanssa lempattiin kasoja hieman pienemmiksi, kun kuormaajassa ei tahtonut perä pysyä maassa kun koko lavaa koitti nostaa. Jussille saatiin vietyä sen omat kivet myös perille asti.Saatiin pienen 0,1 tonnin lisäpainon avulla murikat roudattua asennuspaikoille...Åbergin Timppa kävi tuomassa lavallisen 0-5 millistä kivituhkaa asennushiekaksi. Se tiivistyy kovaksi ja sitä on helppo laudalla vedellä tasaiseksi. Hirmu pölypilven se sai aikaan.


Takapihan istutusaltaiden pohjaa levennettiin. Oltiin hätäpäissämme tehty se liian kapeaksi. Lisää EPS:ää alle, mursketta päälle ja sitten tärytystä päälle. Janne P toimi lauantaina konemiehenä meikäläisen häärätessä styroksien ja muun homman kimpussa.
Talon itä-päätyyn laittelin myös eristeet tulevan kivetyksen alle. Tuohon on tarkoitus laitella jotain halpaa betonilaattaa. Alue on lähinnä polttopuiden työstö- ja säilytysalue.


Pääty murskeella ja kivituhkalla täytettynä ja sileäksi lätkättynä.
Naurava maatyömies. Jussi kärräili pihalleen multaa tuolla sitkeällä pikkukoneella. Siihen se on juuri omiaan. Kevyenä koneena se ei jätä pahoja jälkiä pehmeään maahan ja isoon kauhaan mahtuu reilusti tavaraa.

Maanantaina alkoi mulla loma ja se tärveltiin heti pilalle ankaralla raadannalla. Aloitettiin kukkalaarien asennukset. Ankara mittaaminen, sovittelu ja tasoittelu oli, ennen kuin ekan kiven sai maahan. Tähän nurkkaan tulee kaksi lootaa nurkittain. Niiden vasemmalle puolelle, talon ja tallin väliin tulee kivetty oleskelualue.
Nurkan laarit oli valmiina illansuussa. Multaa täyteen ja horsmaa kasvamaan.Etupihan allasta aloitin rakentamaan heti tiistai-aamuna. Se olikin hiukan hankalampi rakentaa, kun siinä on mutkaa ja kulmaa niin että riittää. Seinistä mittailemalla sain sen asettumaan oikeaan muotoonsa. Kovaa hommaa on noiden kivien nostelu ja asettelu. Kroppa huutaa hoosiannaa, mutta hyvää se kai tekee. Talven sohvalla makoilu kostautuu ankarasti.Etupihan istutusallas valmiina. Komiahan siitä tuli vaikka on ihan vaan kotona tehty. Koko päivä meni mokoman kimpussa. Onneksi oli riuska rouva apumiehenä. Hyvä työihminen. Ei sitä ole koristeeksi otettu.. ;o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.