maanantai 23. toukokuuta 2011

Sokkelin maalaus

Seuraavaksi oli työn kohteena talon ja tallin sokkelien maalaus. Päätettiin maalata ne YKI-sokkelimaalilla. Kun sokkeli on paikallaan valettu pinnaltaan tasainen valusokkeli, niin se oli edullisin ja vähätöisin vaihtoehto. Tai niin ensin ajattelin. Maalia ostettiin kaksi 9 litran pönttöä. Väriksi valittiin melko tumma harmaa.

Sokkelin pinnasta pitää hioa pois betoniliima ennen maalausta. Meinasin ensin, että käsipelillähän tuon nopeasti tekee ja homman aloitinkin intoa puhkuen. Tallista sain puolet hiottua kun ukosta loppui virta. Liian kova duuni tuo on käsin hiottavaksi. Sain tuttavalta lainaan kulmahiomakoneeseen kiinnitettävän timattilaikan ja homma alkoi sujumaan ihan eri tahtiin.Tässä terä, jolla hionta onnistuu hienosti. Irtoava pölymäärä oli melkoinen ja silmä- ja hengityssuojaimet ovat paikallaan.Uusi ongelma tuli esiin, kun betonista hioi pari milliä pois. Pintaan ilmestyi melkoinen määrä reikiä, ja se oli kuin haulikolla ammuttu. Ilmeisesti valumuotin pintaa oli tarttunut pieniä ilmakuplia joita vibraaminen ei ollut saanut irti. Nyt kuin pinta rikottiin, niin ne kaikki tulivat esiin. Tasoitushommiksi menee.
Sokkelin tasoitusta Serpo 137:lla. Pari iltaa meni, kun hieroin lällit pintaan teräslastan avulla.Tässä valmis tasoitettu sokkelin pinta.
Tasoite kuivi todella nopeasti. Karkealla hiekkapaperilla hioin pinnasta liipin jäljet pois. Sitten vaan maalia pintaan. Tässä väri, joka ensin valittiin. Todettiin se hieman liian tummaksi. Ostin valkoista YKI-maalia kolmen litran pönikän jonka avulla miksattiin maali vaaleammaksi.
Kolmas maalikerros oli jo paremman värinen. Joka kerroksella sitä hieman vaalennettiin. Nyt se istuu paremmin talon muihin väreihin. Värisävy on siis ihan omaa valmistetta..


Kiipesin myös ensi kertaa talven jälkeen katolle. Kovan lumitalven jäljiltä on hyvä käydä tarkastamassa, että kaikki on kunnossa. Sillat ja lumiesteet oli kaikki kunnossa. Yhden rikkoutuneen autotallin kattotiilen vaihdoin uuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.