perjantai 17. elokuuta 2012

Betonilaatoituksen asennus

Talon päädyssä oli vielä yksi alue, joka oli tekemättä. Sinne on tarkoitus järjestää polttopuiden käsittely- ja varastointialue. Edellisenä kasasin sinne kaiken ylijäämä murskeen ja kivituhkan. Eristeeksi niiden alle laittelin 10 sentin EPS:t. Nyt siihen päälle olisi tarkoitus latoa betonilaattaa.


Kuva viime kesältä. Päädyn eristeet maahan laiteltuna. Tuohon tuli vielä muutama levy kuvan jälkeen lisää niin, että eristys kattaa koko laatoituksen alueen.


Terassin alla on paljon ylijäämälautaa ja en halunnut laittaa kulkua sinne umpeen, joten muurasin Leca-harkoista siihen kotelon. Kotelon päälle voi laitella puisen siirrettävän kannen.


Slammasin muurin vetoniitilla, että on hiukan siistimmän näköinen. Sopivasti salaojan tarkistuskaivokin jäi kotelon sisälle piiloon.


Rajasin nurmikkoon laattojen reunan ja aloitin kivituhkaisen hiekkapedin tasoituksen. Se osoittautui aika hikiseksi hommaksi, kun pintaa haratessa alkoi maasta nousemaan mursketta ja sen mukana isohkoja kiviä.


Lopulta sain pintaan oikeat kaadot ja muutenkin siihen kuntoon, että siihen voi alkaa laattoja laittelemaan. Laatoiksi valitsin 43x43 senttiset viisi senttiä paksut betonilaatat. Painoivat mokomat 22 kiloa kappale, eli hiki lensi taas kaaressa.


Alkaa olemaan valmista. Pari kiveä piti leikata, muuten osui jako hyvin.


Lopuksi saumahiekan levitys ja valmista tuli. Kaato ainakin riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.