maanantai 27. elokuuta 2012

Pensaiden alustat

Raja-aitojen alustat oli jääneet melko kapeiksi ja nurmikon leikkaaminen oli aika hankalaa niiden juurelta. Kaavittiin lapiolla nurmikot pois niiden juurelta ja laiteltiin mäntykuoriketta tilalle.

Tehtiin myös polku naapuriin suoraan pihan läpi. Naapurilta oli jäänyt pihalaattoja yli joten upoteltiin ne nurmikkoon shakkiruudukoiksi. Mukulat juoksee tuosta koko ajan edes takas, joten polku siihen olisi ajan oloon muutenkin syntynyt.

Takapihan viisi marjapensasta oltiin tehty myös hieman hankalaksi. Niissä oli metriset renkulat katetta ympärillä ja nurmikon leikkuu oli aikamoista pyörimistä niiden ympärillä. Päätettiin ottaa koko alueelta nurmi pois ja laittaa kuorikatetta tilalle. Ensin kaavin nurmikon pois koko alalta.

Pensaiden juurille ensin reilusti tuoretta multaa. Laittelin koko alalle vielä suodatinkangasta ja lopuksi katetta päälle reilusti.

Valmis alue on nyt siistin näköinen. Ja kun pensaat kasvavat isoiksi, ei niiden juurilta olisi nurmikkoa saanut muutenkaan leikattua. Ehkäpä ne kasvavat nyt muutenkin paremmin, kun ei ole nurmikkoa juomassa kaikkea sadevettä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.