maanantai 18. heinäkuuta 2011

Pihan asfaltointi

Perjantaina aamupäivällä tuli Asfalttikulman pikiheput sitten meille pihaa asfaltoimaan. Aloittivat hommat vaihtamalla salaojakaivon muovisen kannen valurautaiseksi. Toivat senkin mukanaan kuten oli sovittu. Ei tarvinnut sitä alkaa rautakaupoista haeskelemaan. Lätkän tankkaus käynnissä.Kuorma-autosta massaa levittimen kyytiin.
Kaivojen kohdat massoitetaan ensin käsipelillä. Ilmeisesti kun kaivon kannen huulloksen alla on asfalttia, niin se ei painu koneen alla liian syvään.


Kuistin edustalle eka kerros levittimen avulla menossa. Juuri mahtui kone tuohon väliin.Muutama sentti jäi vielä pelivaraakin.. 180 senttiä on kuulemma koneen pienin leveys. Maton leveyttä säädetään tarvittaessa koko ajan koneen takaa.


Reunat ja nurkat täytetään käsipelillä.
Toinen kerros menossa. Vanerinpalana avulla saa kivetystä vasten siistin reunan.Lätkän avulla pinnat samaan tasoon.Pajan oven edusta saa tässä uutta pintaa. Roskakatos pitää tuohon pien pintaan jollain konstilla pultata.Tien vierustan päällystäminen onnistui myös levittimen avulla. Ei haluttu mitään reunakiveä kadun ja ajoluiskan välille joten samaan tasoon menee. Turhia töyssyjä ne kivet minun mielestä on.

Lopputärytys ja lätkyttely menossa. Pari tuntia koko hommassa meni. Siirtyivät sen jälkeen naapuriin Jussin pihaa tekemään.


Valmis pinnoite. Asfalttiheput laittelivat nuo kaarevat reunakivet paikalleen samalla kuin levittivät massaa. Hyvää palvelua.Tallin sivustan pinnoite. Nuo ohjurilaudat pitää vielä ottaa pois ja laitella reunakivet niiden tilalle.

Ei voi muuta kuin suositella. Asfaltti on helppohoitoinen heti valmis pinta. Hinnassa se tulee samoihin kivetyksen kanssa, mutta kivien kantaminen, konttaaminen ja kuminuijalla hakkaaminen jää pois. Puhumattakaan pohjatöistä. Asfaltilla saa kaikki kaadot, pyöreät muodot ja kallistukset siististi tehtyä. Ja toimitus on aina "avaimet käteen".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.