keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Elementit tontille

Keskiviikko-aamuna oli tarkoitus alkaa taloa rakentamaan. Aamulla oli puolen kahdeksan aikaan Design-talon rekka ilmestynyt tontille. Koko talo on yhden rekan kyydissä. Nupissa lautatavara ja kärryssä elementit.

Nosturi ilmestyi tontille kahdeksan aikaan. Anssin kanssa katseltiin, että onpas aika pieni härveli. Aku Ankka -nostureiksi noita kuulemma kutsutaan. Kuski aikansa mittaili ja ihmetteli ja totesi lopulta, että ei riitä puomi pihan perälle asti. Tai olisi jatkokovarren kanssa riittänyt, mutta nostovoimaa olisi siinä pisteessä enää 500 kiloa ja elementti painaa 1500. Alkoi kova soittorumba isomman nosturin perään.


No just tähän hätään ei isompaa saatu, joten heppulit alkoivat nostelemaan kuormaa tontille, että rekka pääsee lähtemään. Laudat nosteltiin talon edustalle kuormalavojen päälle.

Tässä nousee päätykolmiot.
Olohuoneen ja kahden makuhuoneen ikkunat.
Keittiön, ruokailuhuoneen ja meidän makuuhuoneen ikkunat.
Kodinhoitohuoneen ovi. Pitkän sivun elementit ovat kahdessa osassa, että mahtuvat kuljetukseen.


Viimeisenä nostettiin Nellan huoneen ikkuna. Elementit reivattiin alustaansa, että pysyvät kuosissaan. Lopulta selvisi, että isompi nosturi saadaan vasta torstai-aamuksi. Kovasti on tähän vuodenaikaan kiirettä nostureilla, kun ovat aika tiukasti bookattuja.
Elementit pressutettiin mahdollisen sateen takia. Isompi nosturi ilmestyy tontille torstaina puolen kuuden aikaan aamulla ja ensimmäinen elementin pitäisi olla ilmassa kuuden aikaan.
Otin torstaillekin vapaapäivän, että pääsen "hommia valvomaan".
Tarina jatkuu huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.