maanantai 10. toukokuuta 2010

Ulkotäyttöjä ja vähän kaikkea muutakin

Perjantaina aloiteltiin Janne P:n kanssa jo aamulla aikaisin hommat. J ajoi Raksakoneesta vuokratun pyöräkoneen tontille ja kauhassa kulki tärytin. Mursketta alkoi tulemaan solkenaan tontille heti aamusta Åbergin toimesta. Janne P. alkoi kuskaamaan sitä talon ympärille ja minä rupesin tallin ympärille patolevyä asentelemaan.Tallin patolevyt asennettu ja routasuojat myös. Aloiteltiin tallin ympäristön ulkotäytöt.Tallin vierustalle levittelin 10 senttistä routalevyä kolmen metrin leveydeltä. Siihen on hyvä latoa pihakiviä. Ei pitäisi roudan niitä käännellä. Keli oli perjantaina tosi karu. Vettä satoi koko iltapäivän. Kamat oli kaikki märkinä ja ukko aivan jäässä. Illalla piti istua tunti saunassa ennen kuin alkoi normaali ruuminlämpö palailemaan.Lauantai-aamu alkoi alapohjan tuuletusputkien asennuksella. Tässä kuvassa etupihan puoleiset avaruusmiehet asennettuna.
Kelit suosivat lauantaina rakentajaparkaa. Aamulla muutama pisara mutta muuten poutaa.

Tallin sisusta täyteltiin sepelillä ja murskeella. Kauhalla nostettiin lätkä sisäpuolelle ja ei kun täryttelemään. Pinnasta tuli sileä ja kova.


Kuistin edusta sileäksi lätkättynä. Tuohon voisi jo melkein laittaa pihakivet paikoilleen.Tallin sisälle tuleva öljynerotuskaivo aseteltiin paikoilleen ja oikeaan korkoon. Haaraputki menee tallin seinälle tulevaan lavuaariin ja viemärin tuuletusputkeen.


Sunnuntaina tuli lahdesta uutta innokasta työmiestä työmaalle avuksi. Appiukko Jarmon kanssa viimeisteltiin talon pohjan sepelöinti ja aseteltiin tallin sisätäytön reunoille tulevat 100 millin EPS:t. Niissä olikin tarkka asettelu, kun ne tulevat viistosti sorapatjan reunaan. Moottorisahalla ne veisteltiin oikean muotoisiksi.Talon pohjasepeli tasoiteltuna. Kelpaa tuohon tulla ontelolaattoja asentelemaan. Kaivurin katolta napattu kuva.Maanantai aamuna oli puolen kahdeksan aikaan jo puolet ontelolaatoista asennettuna. Kahdella rekalla olivat ne tontin kulmalle kuskanneet. Suhteellisen tuhti laatta kantaa kevyesti pari tonnia painavan takan ja piipun ilman lisäsokkeleita.

Onteloiden asennusta aamuhämärissä. Puolen päivän aikaan tulee tontille betoniautot. Ontelolaattojen reunat ja välit valetaan ja sen jälkeen tallin sisäpuoli.


Itse jouduin lähtemään taas välillä omiin töihin. Pitää välillä tienatakin, että saadaan tämä koko lysti joskus maksettua...
Tiistaina tulee tontille jo kattotuolit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.