torstai 6. toukokuuta 2010

Tallin perustukset, talon routaeristeet ja patolevyt

Tiistaina oli Perustava Oy:n hiipparit käyneet muotittamassa ja valamassa tallin perustukset. Koko homma yhdessä päivässä ja taivaalta tuli räntää ja vettä koko päivän. Hatunnoston arvoinen suoritus. Hyvältähän tuo näyttää.

Keskiviikkona mulla alkoi loma, mutta se päättyi nopeasti Pahnatiellä. Kemppe tuli Lahdesta EPS- ja patolevytalkoisiin. Päivä aloitettiin keräämällä tontilta roskat peräkärryyn ja viemällä ne kaatopaikalle. Ennen puoltapäivää tuli kuorma-autollinen EPS:ää tontille. Janne P. täräytti Keken kaivurin käyntiin ja alkoi levittelemään savea talon ympäriltä tasaiseksi ja me Kempen kanssa aloitettiin styroksien asettelu.


Siinä vierähtikin yllättävän paljon aikaa. Iltapäivällä iski helkutinmoinen trombi pahnatielle. Styroksikasat kaatuilivat ja vettä tuli vanhan kansan sanontaa lainaten, "kuin Esterin p.....stä".
Päätettiin siinä välissä pitää sapuskatauko.

Iltapäivällä tuli siten Starkin kuorma, jossa tuli patolevyt, listat ja kiinnikkeet. Niitä alettiin virittelemään sokkelin pintaan. Kolme kertaa onnistuttiin poraamaan sokkeliraudoitukseen ja kolme terää meni hajalle. Tarjoustalosta lisää teriä, niin homma saattoi jatkua. Aika kovvoo hommoo oli, kun pöllönsilmäkiinnikkeet vaatii reiän poraamista sokkeliin ja niitä reikiä tuli päällyslistaan 20 sentin välein. Ankara rääkkiä heiveröisille konttoristeille.


Nyt alkaa näyttämään valmiille. Osa listasta jäi vielä laittamatta, mutta homma jatkuu torstaina. Silloin myös tallin muotit puretaan ja pääsen laittamaan sen ympärille EPS:ää ja patolevyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.