maanantai 15. marraskuuta 2010

Uusi ikkuna ja muutakin

Viikonloppuna sain taas hommia paljon eteenpäin. Perjantaina asenneltiin Janne P:n kanssa tallin iso ikkuna paikoilleen. Puolen tunnin homma.


Uusi uljas ikkuna ulkopuolelta.
Lauantaina aloin työstämään alapohjan huoltoluukun kantta. Naapurifirman heppulit tekivät mulle siihen kannen turkkilevystä. Se pitää lämmöneristää ja tiivistää niin, että radon-kaasut eivät nouse siitä talon sisään. Päätin liimata kolme 50 millistä uretaanilevyä sen pohjaan. Liima pinnassa.
Uretaanilevyt leikkasin niin, että ne olivat puolisen senttiä kauttaaltaan pienemmät kuin lattiassa oleva reikä. Alimmaiseksi liimasin solukumieristettä niin, että se oli taas puolisen senttiä suurempi kuin reikä. Näin se tiivistyy kunnolla.

Sitten liima kuivumaan yöksi painon alle. Painavin esine, mikä tallista löytyi oli kompura sekä sen päälle pakki ja muuta roinaa...


Aamulla kun liimausta kokeilin, niin se rapsahti irti. Oli joku ihmeellinen kemiallinen reaktio käynyt liiman ja uretaanin välillä. Liimä oli ainoastaan syövyttänyt uretaaniin syvät urat eikä siis ollut tarttunut lainkaan. Enpä tuota olisi arvannut. Oli otettava käyttöön toinen konsti. Porasin koko hökötysen läpi kolme reikää, joiden läpi vein kierretangot. Alapuolella tukeva levy, jonka käsittelin kosteussululla ja lopuksi pultit molemmin puolin kireälle. Nyt pysyy nipussa hyvin. Yläosaan vielä sormen paksuinen kumitiiviste. Pitäisi olla tiivis.

Luukku humpsahti paikoilleen nätisti ja tiiviin tuntuisesti. Luukun pulttasin kiila-ankkureilla lattiaan kiinni. Jos alapohjaan tarvitsee mennä, niin neljä mutteria vaan auki ja luukku nousee kahvasta nostamalla ylös.

Autotallin seinään asentelin myös vesipostin. Siihen saa autonpesuletkun näppärästi kiinni. Työpöytään sahasin reiät pesuallasta ja hanaa varten myös.

Sunnuntaina isänpäivän kunniaksi konttailin terassin ja kuistin alla pulttamassa alapohjan tuuletusluukkujen ritilöitä paikoilleen. Seitsemän luukkua niitä tuli kaiken kaikkiaan. Ei pääse pieneläimet alapohjaan mylläämään.

Tallin viimeisen ikkunan listoittelin vielä valmiiksi. Hyvin se antaa valoa työpöydälle. Kaihtimet tuohon voisi kyllä vielä laittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.