perjantai 20. elokuuta 2010

Sähköä talliin

Torstaina kävi sähkäri vetämässä talliin sähköt. Iltapäivällä sen kanssa pähkäiltiin rasioiden ja katkaisimien paikat kohdilleen. Kuuden aikaan illalla oli kaikki jo valmista. Tonttikeskukselta saatiin syöttö suoraan seinän läpi poraamalla. Talli käyttää tonttikeskuksen sulakkeita suoraan, niin ei tarvinnut erillistä sähkötaulua talliin hommata.

Tonttikseskuksessa ei ole kuin 3 x 25 amppeerin pääsulakkeet joten tehdään sellainen viritys, että kun talossa napsauttaa kiukaan päälle, niin tallin lattialämmitys napsahtaa releen avulla siksi aikaa pois päältä. Ei suotta sulakkeet paukahtele ylikuormasta pois päältä. Jos se ei auta, niin pitää pyytää sähkölaitosta vaihtamaan pääsulakkeet suurempiin. Siitä tulee hiukan lisäkustannusta suuremman kuukausimaksun muodossa.

Sellainenkin viritys keksittiin, että kun talon pääoven sisältä napsauttaa kuistin ulkovalot päälle, niin tallin edessä olevat ulkovalot syttyvät samalla. Eteisestä pitää vetää sitä varten yksi kaapeli katon ja yläpohjan kautta ulos. Ulkoverhouspanelien alta sitten alas ja maakaapelilla tallin sisälle.

Nyt voidaan viikonloppuna aloittaa seinien loppuvilloitus, höyrynsulun laitto ja levytys. Appiukko on taas tulossa kaveriksi, niin homma käy liukkaammin. Talossa on kaikki seinät tasoiteltu ja maalattu valkoisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.