torstai 5. elokuuta 2010

Kattotiiliä ja teknisen tilan lattian tasoittelua

Kuumeet on jo takanapäin, mutta kurkkukipu ja nielussa olevat rakkulat on ja pysyy. No ne ei paljoa elämistä haittaa. Sitkeä tauti.

Kattotiilet saatiin nosteltua paikalleen autotallin katolle Puronlahden Jannen suosiollisella avustuksella. Nosturi nosteli tiililavat ensin katolle ja tiiliniput leviteltiin sopivien välimatkojen päähän ympäri kattoa. Sitten vaan alimmat tiilet paikalleen kiinni nauloilla, räpsylangalla muutamia merkkilinjoja harjaa kohti ja latomaan. Muutamassa tunnissa oli kaikki tiilet paikoillaan. Harjatiiliä ei vielä laiteltu.


Teknisen tilan lattia pitäisi vesieristää, mutta se on aika epätasainen ja kaadotkin on kahdessa nurkassa väärin, joten hain Rautiasta Vetonit 4400 pikatasoitetta ja aloin hommiin. Hieman oli hankala askare, kun tilassa on putkea ja letkua joka nurkassa tunkemassa lattiasta ylös. Niiden taakse ja väliin oli hiukan haastavaa saada tasoitetta leviteltyä, mutta melko hyvä siitä tuli. Ihan joka koloon en saanut tasoitetta tyrkittyä, kun mokoma aine meinasi alkaa jämähtämään käsiin. Tökötillä on vain 30 minuutin työstöaika. No ensi viikolla pitää tehdä vielä yksi annos hieman hoikempaa lirua ja valutella se oikeisiin kohtiin, niin lopputulos on sitten hyvä ja tasainen.

Tilasin peltisepän maanantaiksi tekemään autotallin katolle päätypellit. Niiden jälkeen saan harjatiilet laiteltua paikalleen. Samalla peltiseppo voipi taivutella tallin ulkonurkkiin tulevat nurkkapellit ja asentaa ne paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.