sunnuntai 29. elokuuta 2010

Seinien paklausta ja villaa vintille

Perjantaina laittelin nauhat saumoihin ja pakkelit nurkkiin. Nurkkiin oli hankala tavaraa saada siististi. No hiomalla sen saanee kuntoon. Lauantaina tuli lisävahvistuksia Lahdesta raksalle hommiin. Isäukko tarttui riuskasti hiomapaperiin ja pöly alkoi lentää.
Kostean ja kylmän yön jäljiltä ei ollut pakkeli kunnolla paksummista kohdista kuivanut. Nurkat oli pahimmat. Niitä lämmiteltiin kuumailmapuhaltimilla ja halogeenilampuilla pitkin päivää. Nurkkien kuivamista odotellessa päätettiin käyttää luppoaika hyväksi villoitushommissa. Laskin väliseinään tarvittavat villat ja loput päätettiin nostella tallin yläpohjaan. Reikä tehtiin höyrysulkuun ja alettiin hommiin.


Villaa jo vintillä. Ihan koko yläpohjaa ei saatu vuorattua, mutta kyllä nuokin villat vähentävät tarvittavan puhallusvillan määrää. Eikä tarvitse roskalavalle heitellä hyvä tavaraa.


Nurkkiin ja rakoihin laittelin villat ihan senkin takia, että puhallusvilla ei välttämättä kaikkiin koloihin mene tiiviisti. Tässä palokatkon ja viereisen kattoristikon kolo.


Ennen illan tuloa saatiin seinät hiottua ja laitettua toinen kerros pakkelia pintaan. Saapas nähdä onko sunnuntaina kama kuivahtanut. Kosteaa ja viileää ovat kovasti lupailleet. Yöllä lämpö saattaa laskea alle kymmenen asteen, niin siinä ei pakkelit kyllä kuiva. No hiotaan sitten vaikka ensi viikolla. Ei tässä jäniksen selässä olla. Sisällä talossa oli uunimestari käynyt piikkaamassa uunista kaakelit osittain pois. Laittanee ensi viikolla uudet pinnat ja toivottavasti suoraan tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.