sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Kaikenlaista sunnuntai-nysväystä

Sunnuntaina aloitin hommat siirtämällä aiemmin kaivamani tallin rännikaivon kohdalleen. Styroksit laittelin juureen ja uretaanilla tiivistelin raot. Soraa päälle ja se oli valmis. Välillä ripsaisi vettä, mutta onneksi vähänlaisesti. Seuraava homma oli laittaa puuttuvat puolikkaat ulkoverhouspanelia tallin ovien päälle. Laskettiin hieman tallin oven karmia alemmas ja siitä puuttui siis paneli. Palikoita alle ja sirkkelillä sopivat panelin siivut. Piikkiliimalla kiinni ja maalia päälle. Se oli sellainen homma.

Sapuskatauon jälkeen oikaisin talon sisällä styroksinipun päälle pienille ruokaperräisille. Kylmä oli torpassa, kun ei ole vielä lämmitystä. Päätin laittaa ensimmäiset tulet takkaan. Muutaman laudanpätkän siinä polttelin. Hyvin veti.
Iltapuhteena fiksasin autotallin kaivon oikealle korolle. Se oli jäänyt meiltä hieman liian ylös ja myös hieman vinoon. Kolmisen senttiä vedin rälläkällä kaivon yläreunasta pois ja ruuvasin valurautakannen takaisin paikoilleen. Tuli suora ja hyvä. Kuvassa oleva 4,5 senttiä paksu puupalikan yläpinta markkeeraa tallin oven kohdalle tulevaa lattiavalun yläpintaa. Eli 4,5 senttiä on kaatoa vajaan neljän metrin matkalla. Minna kävi illalla siivoamassa talon. Ensi viikolla alkaa tulemaan kaikenlaista kamaa sinne, joten parempi on että ylimääräinen roina on pois tieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.