torstai 9. syyskuuta 2010

Tallin lattian valu

Valupäivä oli torstai. Anssi kävi aamulla hyväksymässä raudoituksen. Muutama kannake piti vielä lisätä. Ensin valoivat Jussin varaston lattian puolen päivän jälkeen. Pumppuautossa oli melko pitkä puomi. Hoiteli molemmat valut samalta istumalta. Ekat kurat plörötellään tässä tallin nurkkaan.
Pumppuauto parkissa tallin edessä. Betoniauto valutteli tavaraa sen peräosassa olevaan kaukaloon.Oranssissa paidassa oleva heppu ohjaili pumppuauton pumpun tehoa kaukosäätimellä. Pajan puolen nurkka menossa.Tasoittelu tehtiin liipillä. Laserilla katsoivat ennen valua oikeat korot nurkkiin. Siitä sitten silmällä katsoen kaato kaivoa kohti. Ammattimiehiltä se käy.


Yli puolet betonista jo valuteltu talliin ja tasoituskin tehty osittain. Pajan puolen lattia tulee suoraan ja väliseinän kohdalta alkaa kaato.


Laittelin stopparilaudat oviaukkoihin, ettei betoni valu suotta kynnyksen päälle. Mahtuu vielä oven asentamaan sille varattuun aukkoon.


Valu valmis. Nyt odotellaan muutama tunti, että pinta hieman kovettuu ja sitä pääsee hiertämään. Samalla pintaan laitetaan Mastertop pinnoite. Se on heti valmis pinta jota ei tarvitse enää millään käsitellä. Pinta kestää nastarengasta hyvin.

Tässä vielä kuva valmiista hieretystä pinnasta, jossa on siis harmaa Mastertop lattiankovetin hierrettynä pintaan. Perjantaina siinä voi jo tepastella. Pitää peitellä se heti aamulla muovilla. Muovi saa olla pinnassa kuulemma parikin viikkoa. Se estää pintaa kuivumasta liian nopeasti ja halkeilemasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.