maanantai 27. syyskuuta 2010

Tallin fiksausta ja siivousta

Viikonloppuna tehtiin taas urakalla hommia tontilla. Jarmon kanssa lauantaina tasoiteltiin kertaalleen tallin katto ja rakenneltiin kotelo viemärituuletusputken ympärille. Jarmo toi Lahdesta mukanaan kaapistoja autotalliin. Tosi hienoja olivatkin. Saan siitä kunnon työpöydän tallin puolelle johon sitten upotan vielä pesualtaan ja hanan. Lämminvesivaraajan saan piilotettua alakaappiin pölyltä suojaan. Kuvassa vielä hieman keskeneräinen kaapisto.


Paklattua tallin kattoa. Toinen kierros pitää vielä vetää välihionnan jälkeen, että pinnasta tulee siisti. Sitten maalia päälle.Lopun päivää siivoiltiin tonttia. Siinä olikin melkoinen urakka. Talotehtaan jäljitä oli jäänyt hirmuiset määrä erilaista lautaa ja rimaa. Parhaimmat vietiin terassin alle talteen ja loput polttopuukasaan talon päätyyn. Sinne meni myös kaikki lavat, joita oli toistakymmentä. Pitää ne kaikki pilkkoa ennen talven tuloa.

Sunnuntaina hioin tallin väliseinän toistamiseen ja laittelin ikkunat umpeen styroksin ja uretaanin avulla. Oviin laittelin muovit. Alkaa olemaan illat ja yöt niin viileitä, että ei tahdo pakkelit ja maalit kuivaa. Viiden kilowatin lammitin riitti pitämään tallin mukavan lämpöisenä.
Koko sunnuntain kun se lattialla tohotti, niin illansuussa oli jo katon pakkelit kuivaneet. Pitää viikolla käydä se kertaalleen hiomassa ja vetää uudet tasoitteet pintaan.

Loppupäivän maalailin loput terassin kaiteista. Siinä vierähtikin kuutisen tuntia. Tuollaisen ritelikön maalaaminen on tuskaisen hidasta. No nyt se on tehty. Tässä pidetään taukoa pullansyönnin merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.