torstai 30. syyskuuta 2010

Rännejä, tikkaita ja lämpöä

Keskiviikkoiltana oli tontilla taas aika kuhina, kun illansuussa painelin raksalle hommiin. Telkkariantenni pitää puiden takia laittaa talon toiseen päähän. Sitä varten pyysin antenniasentajaa tuomaan mulle kiepin antennijohtoa ja maadoituskaapelia. Yläpohjassa jatkoin kaapelit ja naulailin ne löysästi kattotuoleihin kiinni koko talon matkalta. Toisessa päädyssä sitten vein ne reiästä ulos ja naulasin vielä tukilaudan pystyruoteiden väliin, että antennin alakiinnikkeen saa lujasti kiinni. Ei myrskyt sitä sitten pudota.
Pajan puolen katon hioin ja paklasin jo siihen kuntoon, että kehtasi maalin sipaista sen pintaan. Ei näy pahemmin ruuvinkantoja eika saumoja.


Samaan aikaan oli RG-Designin heppulit laittelemassa pilppiä siihen kuntoon, että saadaan lattialämmitys käyttöön. Kytkivät jakotukit kiinni ja teknisessä tilassa putkittivat ne pilpiin. Pilpissä oleva läpivirtausvastus alkoi vettä lämmittämään. Aikamoinen putkihässäkkä on tuolla teknisen tilan nurkassa. Ensi viikolla tulevat kytkemään käyttövedet ja laittelemassa viemäröinnin kuntoon.


Toinen työporukka laitteli sadevesijärjestelmiä paikoilleen. Aikamoista kuutamourakointia se oli pilkkopimeässä. Otsalamppujen valossa heput teki täysillä töitä vielä puolen kymmenen aikaan, kun itse lähdin kotiin. Siistiä jälkeä tuli, vaikka käsikopelolla on tehty. Tässä etupihan vesivehkeet. Pyysin laittamaan kourut mustana ja syöksyt valkoisena. Kourujen yli tulviva vesi herkästi likaa valkoiset pinnat raidallisiksi. Siksi mustana.

Tikkaat pyysin valkoisina. Kaikki katolla olevat kamppeet, eli kattosillat ja lumiesteet on mustia. Sama jengi laittoi myös autotallin putket, kourut ja lumiesteet paikoilleen.

Välikatossa myllätessä tarkastin talotehtaan tekemiä katon läpivientejä. Oli jäänyt julleilta aluskatteen läpivientikaulukset tiivistämättä. Niihin kuuluu laittaa tiivistysmassaa, ettei aluskatetta pitkin valuva vesi tipu kauluksen juuresta villojen päälle. Ilmoittelin siitä työpäällikölle. Lupasi hoitaa asian kuntoon. Höyrysulun läpi talon sisälle menevät ilmanvaihtoputket oli kaikki asiallisesti tiivistetty Tiivistalon läpivientimanseteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.