perjantai 8. lokakuuta 2010

Autotallin nosto-ovet ja datajohtoa

Illalla taas tuttuun tapaan lampsin työmaalle puuhastelemaan. Laittelin unohtuneen datarasian olohuoneen toiselle seinälle. Piti hommata jälkiasennettava "remonttirasia" sitä varten. Sillä voi kätevästi paikata pikku unohduksia... CAT-5 kaapeli poralla seinän läpi kodinhoitohuoneeseen ja sieltä kattolistan alla toiselle seinälle ja siitä poraamalla tekniseen tilaan.



Homma jäi multa kesken, kun nosto-ovien asentaja pamahti tontille. Oltiin sovittu että se tulisi torstaina niitä laittamaan, mutta viikot meni sekaisin. Alettiin siis niitä asentelemaan. Heikki ruuvaa rissan kiinnitystä lamelliin.





Selvisi, että jousien taakse pitää laittaa lisää puuta oven yläosaan. Olin kyllä pyytänyt Heikiltä kuvaa jossa kerrottaisiin tarvittavat tuet, mutta se oli unohtunut laittaa. Olisi ennen levytystä ne voinut asentaa, mutta nyt ne piti laitella jälkikäteen. No eipä tuo ollut iso ongelma. Palaset levyä pois tukien kohdalta, kakkosnelosta runkonaulaimella seinän sisään ja levy takaisin. Pitää pakkeloida ja maalata nuo paikat vielä siistiksi.


Naapurin Mikko tuli tontille myös asennushommiin. Kolmeen mieheen homma menikin ripeästi. Eka ovi on jo paikoillaan.







Mikko pitää seinää pystyssä. Oli kyllä kohtuullisen monimutkaiset nuo oven helat ja jousiviritykset, että olisi jäänyt Honkasen akan pojalta ovi asentamatta, varsinkin kun mukana ei tullut mitään ohjeita.





Yhdeksän aikaan oli jo molemmat reiät ummessa. Sovittiin, että jatketaan työ loppuun ensi viikolla. Tärkeintä on, että lämpö alkaa pysymään tallissa. Yläkiskot pitää vielä kiinnitellä kattoon ja laitella moottorit paikoilleen.





Talon sisäpuoli alkaa olemaan valmis. Viimeistelijä laitteli lopuksi ulko-oven paikoilleen. Saunan lauteiden alalaude jäi vielä laittamatta kun selvisi, että toisen seinän sisältä puuttuu tukipuu sitä varten. Timpurit tulevat viikonloppuna sen laittamaan ja alkuviikosta heppu tulee homman viimeistelemään. Itse vielä illan päätteeksi tein datajohdon virittelyn loppuun ja tein koko kämppään lakaisusiivouksen. Perjantaina vastaava mestari tulee rakennustarkastajan ja vesilaitoksen tarkastajan kanssa tekemään muuttotarkastusta. On sitten hiukan siistimpää herroja varten.
Meinaavat mennä alapohjaankin konttailemaan ja viemäröintejä pällistelemään. Tallin kaksi kulkuovea saapuu tontille perjantaina, joten nekin voisi viikonloppuna asennella paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.