torstai 14. lokakuuta 2010

Talon luovutus ja ajoramppien valu

Keskiviikoksi oltiin sovittu talotehtaan ja Haaviston Anssin kanssa talon luovutustarkastus. Oltiin Minnan kanssa jo kasilta tontilla ja yhdeksän aikaan alettiin taloa porukalla tutkimaan. Talotehtaan puolelta paikalla oli työpäällikkö Sakari Kemell. Joka huone käytiin tarkasti läpi ja kirjattiin ylös joka kolhu ja vika. Talotehtaan jannut tulevat sitten kaikki korjaamaan. Mitään isompaa ei löytynyt. Lähinnä huonosti laitettuja listoja ja silikoneja. Talon omistusoikeus siirtyi nyt sitten meille.

Iltapäivällä piti siten pikaisesti valaa tallin ajorampit. Se olikin aikamoinen rumba.. Ensin oli betoniauto myöhässä puolitoista tuntia, eli valamaan pääsin vasta puolen viiden aikaan. Kurat loroteltiin laareihin.

Ylimääräinen betoni laiteltiin lautamuotteihin. Niistä saa taas jotain anturoita johonkin. En kyllä tiedä vielä että mihin. Grillikatokseen?


Sitten odottelin koko illan, että betoni alkaisi kovettumaan. Illalla kahdeksan aikaan ilman lämpötila laski jo lähelle nollaa ja kura oli vieläkin kuin perunavelliä. Ei auttanut muuta kuin rakennella pressuista maja valumuottien päälle ja hakea järeämpi 9 kilowatin puhallin Puronlahden Jannen hallilta. Nyt olisi jo toiveita, että pinta alkaisi kovettua. Pitäisi saada siihen hierrettyä Master-Top kovete pintaan. Kuva valusta puolen yhdentoista aikaan illalla. Vielä on pehmeätä...

Valun kuivumista odotellessa kasailin pajan puolelle varastohyllyjä, jotka tilasin Hexaplanilta. Edullisia ja todella jämäköitä teräshyllyjä, joissa on kunnolliset melamiinitasot. Pian sekin homma alkoi kyllästyttää ja oikaisin tirsoille styroksilevyjen päälle. Puhaltimen kohistessa sai rakentajaparka pieneksi hetkeksi unen päästä kiinni. Yhden aikaan yöllä oli valun pinta jo niin kova, että sitä saattoi alkaa hiertämään. Lähes koko säkillinen meni kovetetta pintaan. Kahteen otteeseen sen levitin ja hieroin valuun kiinni. Tässä hierretty pinta. Vihdoinkin... Jätin sen tarkoituksella karkeaksi, ettei ole talvella liukas.

Ennen kotiin lähtöä nappasin vielä kuvan majasta... Aamulla töihin lähtiessä kävin sen purkamassa pois ja peittelin valut muoveilla, styrokseilla ja vielä pressuilla. Saa niiden alla valu rauhassa muhia jo kovettua pakkaselta suojassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.