tiistai 19. lokakuuta 2010

Valumuottien purku ja vesiputkien eristys

Tiistaina oli edessä tallin ajoramppien valumuottien purku. Aika hakkaaminen oli, ennen kuin kaikki laudat oli irti. Pitkissä valuissa oli alempi lauta hiukan antanut periksi ja pullistunut, mutta se ei haittaa mitään koska se jää maan alle. Itse asiassa koko hökötys jää lähes kokonaan maan alle, koska olen haaveillut asfalttipinnoitteesta, joka lähtisi suoraan rampin kulmasta kadulle asti.


Sen jälkeen pakkasin kaikki valumuottien laudat, purettujen kuormalavojen raunat sekä kaikki muutkin roskapuut peräkärryyn ja vein ne kaatopaikalle. Jannen paku oli lainassa, kun isäntä itse lilluttelee Dubain lämmössä. Paku tuli tarpeeseen, kun sekin oli lopulta täynnä kaatopaikalle menevää puutavaraa.

Iltapäivän puurteena keräsin eristeet ja lamput kainaloon ja ahtauduin alapohjaan vesiputkia eristämään, etteivät pääse turjakkeet jäätymään. Siellä menee kaksi putkea. Toinen on taloon tuleva 40 millinen runkovesiputki ja toinen autotalliin menevä ohuempi 25 millinen putki. Alapohjassa oli melkoinen viemärihässäkkä. Juuri ja juuri mahtui satakiloinen uudisraivaaja joukkoon.


Autotallin putkea varten olin hommannut solukumieristettä. 1,5 metrin pätkiä olivat ja ne piti vielä lisäksi halkaista puukolla, että ne saa pujotettua putken päälle. Sitten vaan halkeama kiinni Tescon-teipillä ja uusi putki perään. Saumakohdat piti myös teipata huolellisesti. About 15 metriä on tätä putkea alapohjassa.
Paksumpaan runkoputkeen olin ostanut Climasnap-eristettä. Se oli hiukan kätevämpää laitella paikoilleen, kun siinä oli kylki jo valmiiksi auki. Kun eristeen pujottaa putken päälle,voi kyljen vain painella tiiviisti kiinni, koska siinä on kätevät hammastukset. Putkien liitoskohdat vain teipataan tuotteen omalla teipillä.
Eristeet valmiina. Ei pitäisi jäätyä. Lopuksi putsasin alapohjasta kaiken roinan mitä putkarit oli sinne jättäneet. Oli useampi säkillinen putkenpätkää, eristeen riekaletta ja muuta rompetta.


Toisen keikan heitin vielä kaatikselle. Nyt meni sekajätettä täysi lasti. Keräsin kaiken tontilla olleen roinan ja vein ne viimeiseen lepoon Metsä-Tuomelan jäteasemalle. Illalla vielä piipahdin tontilla laittelemassa nosto-oviin salpalukot paikoilleen ja maalamassa viemärintarkistusluukun kannen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.