perjantai 22. lokakuuta 2010

Valot talliin ja listoitusta

Torstaina oli hieno päivä. Saatiin sähköä talliin ja nosto-ovetkin alkoi pelaamaan. Aamulla menin tontille tekemään pajan puolen listoituksia. Olisi tarkoitus saada se ennen muuttoa valmiiksi, niin että sinne voi viedä tavaraa. Lähinnä listoikset puuttuivat nurkista. Perkasin myös etupihan valmiiksi sorakuorman tieltä. Nostin talokaivon kannen ylemmäs ja tuin sen betonimöhkäleillä yläasentoon, ettei sorakasa paina sitä taas alas. Puolen päivän aikaan sähköjannu Jukka saapui tontille. Alettiin virittelemään pistorasioita ja muita paikalleen.

Valoa tupaan. Nyt alkaa hommat helpottua, kun näkeekin jotain. Lattialämmitystä pitää alussa käytellä varoen, ettei lattia ala halkeilemaan. Maksimissaan tunnin aina silloin tällöin vaan päällä, koska valu ei ole vielä ihan täysin kuiva. Hyvin riittä nuo loisteputket valaisemaan tallin.
Pajan puolen valaistuksesta huolehtii kolme loisteputkea.Laiteltiin relekytkentä talon ja tallin välille niin, että kun saunan kiukaan napsauttaa päälle, niin rele kytkee tallin lattialämmityksen pois päältä. Tämä siksi, ettei pääsulakkeet napsahtele pois päältä liiallisen kuorman takia. Hyvin sekin pelasi, kun testattiin.
Iltapäivällä jatkoin pajan listoituksia. Tässäpä oven listoitus. On muuten elämäni ensimmäinen oven listoitus, jonka olen joutunut tekemään. Siihen nähden onnistui kohtuullisen hyvin.

Tontille napsahti sorakuorma. Koko lavallinen 0-16 millistä mursketta, joka tarttis levitellä tallin edustalle. Tietää taas hien lentoa, ellen saa jostain konetta sitä tekemään. Muuttokin painaa päälle. Illalla vielä nosto-ovien asentaja tuli tekemään hommansa loppuun. Nyt saatiin siis ovet pelaamaan kaukosäätimillä. Hyvin toimii.

Valokuvien laatu parani aimo harppauksen, kun sain uuden kännykän. Paljoa ei kännykameran taso häviä pokkareille, jos lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.