tiistai 13. huhtikuuta 2010

Aloituskokous pidetty

Maanantai-aamu alkoi sillä, kun ajeltiin Janne P:n kanssa vantaan puukeskukseen hakemaan lautaa ja suodatinkangasta. Samalla täytettiin passatin kontti kaikenlaisella tarpeellisella, kuten mottorisahalla ja tasolaserilla. Iltapäivällä pidettiin sitten tontilla aloituskokous. Paikalla olivat Kunnan rakennustarkastaja Mikael Kangasniemi, vastaava työnjohtaja Anssi Haavisto, minä ja Minna. Käytiin läpi kuvat ja luvat sun muut paperihommat. Mukavasti istuskeltiin Leppäsen pihalla olevissa puutarhatuoleissa auringon paistaessa lämpimästi. Lopuksi tepasteltiin tontilla ja tasolaserin kanssa tutkittiin talon korkoa.


Todettiin, että aika korkealla on suhteessa naapureihin. Tuo tontti laskee jonkin verran etelään päin mentäessä. Eteläisimmässä nurkassa lattian korko oli 1,5 metriä maanpinnasta. Tehtiin päätös, että lattiakorkoa lasketaan 20 alaspäin. Uusi korko on 50,80.

Kokouksen jälkeen alkoikin päivän pääurakka, eli nurkkamerkkien siirto tontin rajoille. Olin aiemmin päivällä pätkinyt moottorisahalla 2'4':sista metrin mittaisia teroitettuja tolppia. Anssi kaivoi kontista teodoliitin ja alettiin hommiin. Eipä ole ihan vähään aikaan näin raskasta työpäivää ollutkaan.. Heiveröinen konttoristi pääsi oikeen miesten töihin.

Tolppia tuli hakattua lekalla maahan kaiken kaikkiaan 16 kappaletta ja jokaisen päälle naputeltiin naula. Illala oli Honkasen akan kollo-pojalla pikkasen "sivut kippeenä". Keke ajeli illalla kaivurin tontin reunalle. Tiistaina kaivellaan hiukkasen maata.
Anssilla oli vaatimus, että salaojia ja muita ei kaivella, ennen kuin paalutus on tehty. Toivottavasti paaluheppu pääsee tällä viikolla. Menee muuten ihmettelyksi loppuviikko.Maahan juntattu kakkosnelonen. Osa tolpista piti katkoa juresta poikki, kun olivat ajorampin kohdalla. Merkki ei häviä, vaikka siitä ajaa kuorma-autolla yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.