tiistai 13. huhtikuuta 2010

Pohjat kaivettu

Aamulla oli kaivuri ilmestynyt tontin kulmalle. Keke itse tuli kahdeksan maissa ja pienen kuvien tarkastelun jälkeen ruvetiin merkkailemaan punaisella maalisprayllä karkeita kaivuulinjoja. Suurin piirtein pari metriä talon nurkista ja terasseista ulospäin. Itse sain toimia apupoikana ja "laser-miehenä" korkoja näyttämässä, kun Keke laulatti kaivuria. Todettiin ettei kovin syvälle tarvitse kaivella, kun talo on sen verran korkealla.


Tässä lähtee ekat kauhalliset, eli peli on avattu.
Jo alkaa pohja muodostumaan. Kaivannot talon reunoissa on salaojia varten, ja niihin tuli aika tarkat kaadot yhtä nurkkaa kohti, josta lähtee putki sitten perusvesikaivoon ja sitä kautta kunnan sadevesiviemäriin. Kaikenlaista putkenpätkää, styroksin palaa ja rätei ja lumpui kaivettiin maasta esiin. Ovat jäänteitä paikalla aiemmin sijainneista parakeista. Keräsin ne kaikki yhteen kasaan josta sitten aikanaan roskalavalle.


Paalujen merkkaaja Leo Parta (oli muuten partainen mies) tuli iltapäivällä merkkailemaan paalujen paikat. Leo huomasi, että kunta oli merkannut talon yhden sivun 70 senttiä pieleen. Olivat katsoneet talon leveyden sisäseinien mitoista. Mutta se siis korjattiin. Paalumerkit on pieniä punaisella maalilla koristeltuja puutikkuja. Tässä kuvassa etupihan puolen paalut. Terassin alle tulevaan sokkeliin tulee kaksi 90 millistä ja talon sivuun viisi 115 millistä paalua.

Kuorma-autoheppu toi tontille vielä kaikki talon putket ja kaivot. Aika iso kasa niitä tuleekin ja rojut maksaa parisen tonnia. Toivotaan ettei kukaan pölli niitä ennen kuin saadaan ne piilotettua maahan.

Päivän päätteeksi Keke kaapaisi vielä tallin pohjat auki. Kolmen jälkeen laitettiinkin sitten pillit pussiin. Oli Keken mukaan yksi helpommista talonpohjista, mitä se oli koskaan tehnyt. Kuusi tuntia ja molempien rakennusten pohjat oli kaivettu. Seuraavana päivänä tulee paaluttaja, joten oikeen mitään muuta ei sinä aikana voi tehdä. Sovittiin, että kaivurihepulla on vapaapäivä meidän projektista. Torstaina jatketaan Keken kanssa soratäytöillä ja salaojien asennuksilla.

Illalla laitteli Jussi naapurista viestiä että paalukonetta ajellaan meidän tontille. Hetken päästä vielä toinen viesti, että nyt täällä jo paalutetaan niin että pauke käy. Ajelin tontille katselemaan, niin siellä oli Tammisen porukka jo tosiaan lyönyt jo kuusi paalua maahan. On kuulemma hiukan kiirettä, kun toinen paalukone on rikki ja yhdellä pitää hoidella kaikki sovitut hommat.
Hiukan oli Kekellä ja mulla jäänyt maanpinta liian ylös. Sen näki paalun katkaisupituudesta, joka oli nyt liian lähellä maanpintaa. Paalun pitäisi tulla vähintään 40 senttiä tuon maan pinnan päälle, että siihen voi laittaa sorapedin ja 50 millin eristeen. Paalun pää pitää upota vielä 15 senttiä sokkelivalun sisällekin. Mutta se korjataan torstaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.