torstai 15. huhtikuuta 2010

Lisää kaivuuta ja mursketta

Tänään aloitettiin hommat levittelemällä suodatinkangas tallin kohdalle. Siihen sitten kipattiin kaksi kasetillista mursketta, leviteltiin se tasaiseksi ja tärytettiin kovaksi. Siitä saadaan ajoväylä kuorma-autolle, että pääsee kippaamaan sepeliä talon pohjiin asti.

Åberg kippaa soraa.
Keken diesel-täry ei tahtonut aamulla startata. Oli akku tyhjänä ja vaseliinit vissiin muutenkin kohmeessa pakkasyön jäljiltä. Annettiin sille vähän lisävirtaa Passatista, niin johan lähti härveli säksättämään.

Lisää mursketta kankaan päälle.
Keke täryttää niin että tyrät rytkyvät.
Tuoretta ajotietä pitkin pääsi Åberg kippaamaan sepelit niin lähelle talon reunaa, että Keke pääsee kauhalla ne nostelemaan ja levittelemään talon pohjille.


Kävi selville siis, että oltiin kaivettu talon pohja liian ylös, joten piti pudottaa saven pintaa vielä 40 senttiä alemmaksi. Todettiin, että kuvissa olleet salaojien korot oli ilmoitettu liian ylös. Tiistaina niiden lukujen pohjalta ojat kaivettiin ja samalla koko pohja. Nyt jouduttiin säveltämään ojien kaadot omasta päästä. No pääasia että vesi valuu putkissa oikeaan suuntaan. Välissä hain vuokraamosta uppopumpun, että saatiin ojiin kertynyt vesi pumpattua pois.

Hauska juttu kävi, kun syvimmästä ojasta löytyi maahan kaivettu viemäriputki. Ilmeisesti vanhan tontilla olleen talon peruja. Keke rouhaisi sen kauhalla poikki, niin johan alkoi viemäri vetää. Se imi hetkessä ojasta vedet pois. En tiedä mihin vesi putkessa menee, mutta hyvin tuntuu toimivan. Pumppu voidaan palauttaa...

Perjantaina jatketaan talon pohjan virittelyllä. Laitellaan salojia, kangasta ja sepeliä talon alle ja nurkkiin. Saas nähdä miten hommat menee. Töistä sain puhuttua loman jatkoa ensi viikolle vielä pari päivää, niin voin olla Keken kaverina tekemässä viemärikaivantoja sun muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.