perjantai 16. huhtikuuta 2010

Salaojia ja sisätäyttöä

Tänään aloitettiin hommat vasta ysiltä, kun Keke kävi kaivurikaupoilla. Hommat alkoi nurkkakaivojen asennuksella. Sahailin putkista moottorisahalla 1,5 metrin pätkiä, ruuvasin pohjaan kannen ja kannoin nurkkien kohtiin. Keke vielä hienosääti ojien pohjia, että ne varmasti kaataa hyvin. Kaatojen säädön ja nurkkakaivojen paikalleen kaivamisen jälkeen taivas aukesi. Sade alkoi pikku tihutuksella ja yltyi jatkuvaksi sateeksi iltapäivän kuluessa.

Kia haettiin eskarista puolen päivän aikaan mukaan tontille hommiin. Kia autteli suodatinkankaan levityksessä.







Maanrakentaminen alkoi maistumaan jo ihan työltä kun sateessa ja saviliejussa levittelin talon pohjille suodatinkangasta ja laittelin salaojaputkia ojien pohjille. Sadetakki päällä tuli ihan kunnon hiki taas rakentajaparan pintaan. Keke levitteli sepeliä talon pohjaan ja salaojiakin alettiin jo peittelemään. Kolmen aikaan istuttiin sateelta suojassa Passatin sisällä kahvia ryystämässä ja tuumittiin Keken kanssa, että laitetaanpas hanskat naulaan tältä päivältä. Vettäkin tuli jo kaatamalla. Jatketaan hommia lauantaina, kun on luvanneet poutaakin.

Illalla tuli käytyä Jussin uudessa talossa saunomassa. Pidettiin kahden miehen harjakaiset. Muutamia kaljoja ja ekat löylyt. Hyvin hiki irtosi ja teki muutenkin terää rankan viikon päätteeksi.

Jäähdyttelytauolla Jussin terassilla huomattiin, kun paalun merkkaaja kurvasi meidän pihaan. Leo tuli tekemään paalutuksen tarkemittauksen vielä perjantain viime hommana. Huuteli, että hyvin on paalut osuneet kohdalleen. Se oli hyvä tieto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.