keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Loput maatyöt

Tiistaina alkoi loppurypistys maatöiden kanssa. Päivä aloitettiin jo seitsemältä aamulla autotallin salaojilla ja sadevesiviemäreillä. Perusvesikaivon ojaan oli yöllä tullut reilu metri vettä. Sen poistoon haetiin konevuokraamosta uppopumppu. Se imaisikin vedet nopeasti pois.

Seuraavaksi viemärikaivo ja sen liitokset autotalliin ja taloon. Taloon menevä viemäriputki jätettiin suunnitelman mukaan keittiön kohdalle. Kun talo on perustusten päällä, tekee LVI-asentaja ontelolaatan alla viemäriputkitukset oikeisiin paikkoihin ja pulttaa ne ontelolaattaan kiinni teräskiinnikkeillä. Vesiputkea varten laitettiin oma suojaputki viemäriputken viereen.Mahtava määrä erilaisia putkia ja kaivoja upotettiin maahan päivän aikana.
Päivän viimeinen kaivo oli tallin edustalle tontin rajalle tullut tonttikaivo. Sekin piti upottaa parin metrin syvyyteen. Siihen valuu tallin sadevedet ja lähtevä putki menee perusvesikaivoon ja sitä kautta kunnan sadevesiviemäriin, jota ei ole muuten vieläkään talon edustalle tullut kunta kaivamaan. Siitäkin kuntaan soiteltiin ja taas joku lupasi siellä "asiaa katsoa".
Sähköä ja puhelinkaapelia varten kaiveltiin oma ura tonti rajalta talon sisään. Talokeskukselle tulevaa maadoituskuparia pudottelin ojien pohjalle parisenkymmetä metriä.Nyt on jo internjetti tuotu talon sisäpuolelle. Kolmas putki talon sisältä vedettiin tallin sisälle joskus mahdollisesti tallin sisälle tulevaa vesipistettä varten. Onhan se mukava pestä joku päivä kädet jo tallin lavuaarissa, kun on kourat öljyssä moottoripyörän ropaamisen jäljiltä.

Tallinkin pohja alkaa olemaan valmis. Viimeinen siloittelu oikeaan korkoon, niin se on sitten siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.