maanantai 19. huhtikuuta 2010

Sadevesiviemärit ja perusvesikaivo

Hommat aloitettiin aamulla sadevesiviemäreiden asennuksella. Asennusporukka (Keke ja minä) sai tänään tärkeän lisävahvistuksen Reditalo Oy:n toimitusjohtajasta. Hommat saikin heti uutta vauhtia. Kekeä ja minua vietiin kuin kuoriämpäriä ympäri työmaata. Ja valmista alkoi tulla. Sadevesikaivoille tuli joka nurkkaan omat putkensa ja ne johdettiin alimpaan nurkkaan, josta liitos perusvesikaivoon mihin liitetään myös salaojat. Salaojaliityntään tulee kaivon sisälle pallopadotusventtiili.

Janne miettii perusvesikaivon kolmimetrisessä ojassa korkoja.
Mokomaa tötteröä varten piti kaivaa hervottoman syvä reikä.Aamulla tontille tullut sepeli leviteltiin vielä tontille. Laserin, haran ja kolan kanssa se tasoiteltiin ja tärytettiin tasaiseksi. Hiki lensi. Paalujen korkoa taas mietittiin ja haettin lopulta toinen laser tarkistusta varten. Usean mittauksen jälkeen todettiin, että mittavirhe oli käynyt meillä.
Päivän viimeisenä hommana vedettiin linjapukeista langat, joilla katsottiin tallien nurkkien oikeat paikat. Merkattiin ne harjateräksillä maahan. Tiistaina ruvetaan laittelemaan tallin salaojia ja sadevesiputkia. Samalla kaivellaan sähkö- ja telekaapelien suojaputket tallin alle ja laitellaan talon sokkelin alle tulevat alitukset vesijohtoa ja viemäriputkea varten. Perustava Oy:ltä sain varmistuksen, että ensi viikolla tulevat tekemään talon ja tallin perustukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.